Cintaxis Communicatie

De drukproef van het Vaccinatieboekje is klaar!

Go!

Vandaag kreeg ik de drukproef van mijn boekje overhandigd. Na een laatste controle heb ik een ‘go’ gegeven! Binnenkort is Het Vaccinatieboekje 2021 te vinden in de digitale schappen van Bol.com en Bruna.nl. Het e-book is ook als e-book verkrijgbaar.

Het Vaccinatieboekje 2021 is een kort en leesbaar boekje. Ik heb onderzoek gedaan naar een aantal ‘foute voorbeelden’ van overheidscommunicatie over coronamaatregelen en in het bijzonder over de vaccinatie.

Natuurlijk kun je daarover twisten, maar vertrouwen en wantrouwen liggen soms dicht bij elkaar. Duik je iets dieper in de materie, dan vallen er gaten in de overheidscommunicatie.

De juiste informatie

Als burger moet je de juiste beslissing kunnen nemen op basis van wat de overheid ons aan communicatie biedt. De overheid draagt hierbij de grote verantwoordelijkheid om ons van de juiste informatie te voorzien. Dit is essentieel voor onze beeldvorming. Zeker als het gaat om onze gezondheid en om onze vrijheden.

Wat dat betreft zie ik mijn onderzoek dan ook als een signaal. Want wat je ook van de overheidsmaatregelen vindt, je hebt recht op volledige informatie die op logische uitgangspunten moet zijn gebaseerd.

Aan bod komen o.a. het coronapaspoort, de registratie van bijwerkingen, de kindervaccinatie en antistoffen na besmetting. Alles op basis van officiële overheidsbronnen.

Daarbij heb ik ook naar het grote plaatje gekeken, zoals het spanningsveld tussen vrijheid en veiligheid, gezondheid en gezondheidszorg en, niet te vergeten, naar de relaties tussen overheid en burger en tussen burgers onderling. Tot slot doe ik nog een aantal aanbevelingen aan de overheid.

Nog even dit…

Als we de grote stroom van berichten in uiteenlopende media mogen geloven, dan daalt het vertrouwen in de overheid momenteel sterk. Daarbij lopen binnenlandse spanningen op en de discussies verscherpen.

Laten we hierbij niet vergeten dat elke mening gevormd wordt door:

1.      de kwaliteit van de beschikbare informatie,

2.      de manier waarop wij deze informatie tot ons nemen en, tot slot,

3.      door onze individuele opvattingen en ervaringen.

Dit kan niet anders dan leiden tot verschillende uitkomsten. Ik sluit daarom mijn blog af met een oproep tot respect voor elkaars meningen.

taopublishers.com