Achtergrond

C.V.: om mijn curriculum vitae in te zien, moet u een password invoeren. Dit kunt u aanvragen via info@cintaxis.nl.

Cintia Stekelenburg-Eremita (1970) is afgestudeerd in Italiaanse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Ze specialiseerde zich in Internationale Betrekkingen bij de faculteit Geschiedenis en behaalde aan dezelfde universiteit haar propedeuse en een deel van het doctoraal Rechtsgeleerdheid.

Ze werkte tijdens haar Rechtenstudie onder andere voor de directie van een verzekeringsmaatschappij. Eerst als managementassistent voor Public Relations en directiesecretaris en later als ondernemingsraadsecretaris in een enerverende fusietijd. Hierna was zij als bestuurssecretaris werkzaam bij een groot pensioenfonds in de bankensector.

In deze functies deed ze veel communicatie-ervaring op, zorgde ze voor (complexe) verslaglegging,  voor veelal projectmatige planningen en de follow up daarvan, het beschrijven van werkprocedures, het maken van jaarverslagen, het inhoudelijk en organisatorisch begeleiden van studiebijeenkomsten,  het zelfstandig organiseren van een groot congres, uiteenlopende pensioencommunicatie, communicatiebeleid, klachtenmanagement ten behoeve van pensioendeelnemers en pension fund governance.

Ze schreef de tekst voor de websites van een advocatenkantoor, een kunstschilderes en vanzelfsprekend voor haar eigen bedrijfswebsite Cintaxis en de landelijk wonen blogsite Leenderthoeve. Sites die ze zelf ook bouwde en beheert. Inmiddels is daar ook de ontwikkeling haar eigen label I Molisani exclusieve olijfolie bijgekomen. In 2021 deed zij onderzoek naar overheidscommunicatie over coronamaatregelen wat zij verwerkte in een eigen boekje, getiteld  ‘Het Vaccinatieboekje 2021‘.

Ze verricht(te) uiteenlopende communicatiewerkzaamheden voor praktijken en organisaties, waaronder een aantal (para)medische praktijken, waaronder Dierenartspraktijk Zaltbommel, Reikipraktijk Sirius, PCB de Rank, Cambium College, IMC Basis, Het Groene Huis, Voetbalvereniging Kerkwijk, Coöperatie Bommelerwaar, Energieloket Rivierenland en de gemeente Zaltbommel.

Ze volgde onder andere opleidingen, cursussen en bijeenkomsten op het gebied van ondernemingsraden en pensioenen/pensioencommunicatie, projectmanagement. Ze volgt een opleiding communicatiemanager en verdiept zich ook daarbuiten permanent in marketing en communicatie. Binnenkort zal zij ook haar HBO-opleiding Kwaliteitsmanagement voltooien. 

Ze is bestuurslid-secretaris van de kinderboerderij in de gemeente waar zij woonachtig is en was bestuurder bij een gebiedscoöperatie. Integriteit en ethiek zijn onderwerpen die ze belangrijk vindt. Enthousiasme en professionaliteit staan bij haar voorop.

Naast haar communicatiewerkzaamheden geeft ze privélessen Italiaans en schrijft ze blogs over landelijk wonen op Leenderthoeve.nl.